Odbojkaši Srbije (©FIVB)
Odbojkaši Srbije (©FIVB)

Crna serija mora da se prekine: Kolaković sa iskusnom postavom napada Kanadu

Vreme čitanja: 4min | pet. 24.06.22. | 10:43

Odbojkaši igraju danas od 12.30 u Sofiji

Uleteli su odbojkaši Srbije u crnu seriju. Nanizali su tri poraza, pali u donji dom tabele i udaljili se od mesta koja vode na finalni turnir. Na prethodne dve utakmice u Sofiji protiv Amerike i Brazila nisu ni imali ulogu favorita, pa će ta dva neuspeha biti manje bolna ukoliko protiv naredna dva protivnika ostvare ono što se očekuje od njih. Danas od 12.30 rival je Kanada, a u nedelju u istom terminu čeka ih obračun sa Australijom.

Na meču sa Brunom i drugarima selektor Srbije Igor Kolaković je poslao na teren neiskusan tim, dok je najvažnije karike sačuvao za današnji okršaj.

Izabrane vesti

"Razlog zbog kojeg smo igrali sa momcima koji su, uslovno rečeno, druga postava je taj što igrači koji su bili na terenu protiv Amerikanaca nemaju mnogo snage u nogama da bi mogli da izdrže ovaj turnir do kraja. Ovo je bila dobra prilika da se mlađi oprobaju protiv najboljih, da uče i da vide kako je to kad treba poen da se zaradi, a ne da se čeka protivnikova greška", rekao je Kolaković.

Prvi set je Srbija izgubila rezultatom 25:18, u drugom periodu je propuštena i set lopta 26:24, a treći je završen sa visokim vođstvom protivnika - 25:17.

"U završnici prvog seta i u drugom smo uspeli nekako da uradimo stvari koje su nam bila potrebne. Napravili smo previše netipičnih grešaka i u napadu i servisu, bili smo bez strpljenja za sopstvenu igru, već samo za lake poene, što Brazil ne dozvoljava. Brazil je ozbiljna reprezentacija, koja je pokazala kako se igra ovakav meč".

Selektoru je žao što kombinovani sastav nije uspeo da izvuče nešto više iz ovog susreta...

"Propustili smo priliku da dobijemo jedan set i da pokažemo još bolje izdanje. Ovi momci vredno treniraju, zato mi je mnogo krivo. Mislim da smo bili blizu jednog seta, ovi momci su zaslužili da ga osvoje svojim radom i ponašanjem, pa i borbom u tom drugom setu. Nažalost, ostali smo kratki za tu satisfakciju. Zato sam jako nervozan, jer znam da mogu da urade neke stvari. A danas jednostavne stvari nismo radili kako treba. Možda je ovo bio prevelik teret za njih, prevelik zadatak, ali moraju da se od starta da se bore sa velikim stvarima".

Današnji protivnik ima do sada upisane dve pobede, baš kao i mi. Poslednji međusobni meč odigrali su prošle godine u Ligi nacija, kad je Srbija poražena posle pet setova.

"Protiv Kanade ćemo biti u drugačijem sastavu nego protiv SAD, nadam se da će igrači koji imaju hronične povrede i upale biti spremni da odigraju", podvukao je Kolaković.

Primač servisa Milan Katić je izneo neke pozitivne utiske posle poraza od Brazila.

"Još jedna izgubljena utakmica, igrali smo protiv ekipe koja je tu u najjačem sastavu. Moram da pohvalim momke, bili smo u blagom grču na početku, ali posle smo pokazali zube, nismo pokazivali respekt i igrali smo dobro. Drugi set je odlulio, jer smo ga imali u svojim rukama. Nismo iskoristili naše šanse, pali smo na nekim lakim stvarima. Takve ekipe kao Brazil to koristen i zasluženo su pobedili".

Veruje da će saigračima koji imaju manje iskustva utakmica sa Kariokama biti dobra lekcija za budućnost.

"Sigurno da će im značiti. Nekoliko momaka prvi put igra protiv ovakve ekipe. Mi smo sve to prošli nekoliko godina unazad... Razumem ih i zato i kažem da su super igrali".

Očekuje Katić da će u nastavku reprezentacija igrati samo bolje.

"Atmosfera je super, lepo treniramo. Sve to treba da pokazujemo iz dana u dan. Liga nacija se ove godine igra u četiri utakmice nedeljno, nije to lako. Bilo je jednostavnije kad su bile dve ili tri. Ali, moramo da budemo spremni, igramo za grb, za reprezentaciju... Treba da odigramo protiv Kanade najbolje što možemo", podvukao je Katić.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE – DRUGA NEDELJA

Grupa B (Sofija, Bugarska)

Utorak

Kanada – Australija 3:1

Bugarska – Iran 3:0

Sreda

Poljska - Brazil 3:1

Srbija - SAD 1:3

Četvrtak

Poljska - Kanada 3:0

Srbija - Brazil 0:3

Iran - SAD 3:0

Petak

12.30: (1,15) Srbija – Kanada (4,70)

15.30: (5,30) Iran – Brazil (1,12)

19.00: (1,05) Bugarska – Australija (7,70)

Subota

12.30: Iran – Kanada

15.30: Poljska – Australija

19.00: Bugarska – SAD

Nedelja

12.30: Srbija – Australija

15.30: Poljska – SAD

19.00: Bugarska – Brazil

Grupa A (Kezon Siti, Filipini)

Utorak

Holandija – Slovenija 3:0

Argentina – Japan 1:3

Sreda

Kina - Francuska 0:3

Italija - Nemačka 3:0

Četvrtak

Francuska - Holandija 3:0

Kina – Nemačka 3:0

Argentina - Slovenija 1:3

Petak

Nemačka – Holandija 1:3

9.00: Argentina – Kina

13.00: (1,27) Italija – Japan (3,40)

Subota

5.00: Argentina – Holandija

9.00: Japan – Francuska

13.00: Italija – Slovenija

Nedelja

5.00: Francuska – Nemačka

9.00: Slovenija – Japan

13.00: Italija – Kina

***kvote su podložne promenama



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara